פורסם ב- 4 תגובות

פרוקטוז- טבלאות חישוב והסברים

על פי מחקרים עדכנים מ 5 השנים האחרונות פרוקטוז, סוכר פירות, הוא סוכר מזיק מאד. הנזק הוא קודם כל בצורת תוסף מזון המוסף למשקאות ומזונות ממותקים ומסומן כ HFCS אבל גם בצורת פירות, ביחוד שהפירות המודרניים הונדסו לתכולת סוכר גבוהה יותר על מנת להגביר את צריכתם. בפירות ישנם גם הרבה אנטיאוקסיטדנטים וויטמינים אך התועלת שבהם אובדת כאשר צורכים עודף של פירות. מצורפת טבלה פשוטה עם רשימת הפירות הנפוצים ותכולת הפרוקטוז שלהם. ככלל מומלץ לצרוך לא יותר מ 25 גרם פרוקטוז מכל המקורות ביום כדי למנוע את נזקי סוכר הפירות. למי שנמצא בקבוצת סיכון, כלומר סובל מסוכרתיות יתר, סכרת סוג 2 או השמנת יתר מומלץ לא לעבור 15 גרם פרוקטוז ביום. שימו לב לתכולת הפרוקטוז העצומה של פירות מיובשים וביחוד משמשים, דבלים ותמרים. להדפיס ולשמור על המקרר…. Are fruits good or bad for you? Fructose iStock_000012808949Small

4 מחשבות על “פרוקטוז- טבלאות חישוב והסברים

  1. מאוד שמחתי לראות את טבלת ערכי פרוקטוז בפירות
    האם ניתן למצוא טבלת פרוקטוז בירקות
    תודה חנה

    1. שלום חנה
      בירקות באופן כללי יש מעט סוכר, לא מכירים פרוקטוז בירקות.
      אם את רוצה להעמיק, ב food list של ה USDA ניתן למצוא הרכב מפורט של אלפי מזונות
      https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
      בברכה, אור

  2. שלום אני מסתכלת בטבלה ורואה למשל פירות כגון תפוח H להם רמת פרוקטוז די גבוה 9 מצד שני אני קראתי שהאינדקס הגליקימי של תפוח נמוך אז מה יותר חשוב ?
    כמות הפרוטקוז? האינדקס? העומס? זה כבר מבלבל
    (אגב האם בעצם האינדקס הנמוך נובע מכך שרוב הסוכר זה פרוקטוז ולא גלוקוז?}
    תודה רבה

    1. שלום אור ירח
      את צודקת שזה מבלבל. באמת אינדקס גליקמי לא מודד פרוקטוז ולכן המשמעות שלו כמעט לא רלוונטית לפירות. היא חשובה בעיקר לסוכר במזון מעובד ומוצרים המכילים עמילן. עבור פירות שברובן יש פרוקטוז יש צורך בטבלה של ריכוז הפרוקטוז…
      בגדול אם לא זוללים פירות אלא אוכלים אחד ביום מקסימום שניים העומס הפרוקטמי (עומס פרוקטוז ) הוא זניח. אבל אם זוללים קערה של קלמנטינות באופן עקבי זה גורם לסוכרת יותר מאשר מזונות גליקמיים אפילו.
      בברכה
      גיא

כתיבת תגובה