סלט ריחני וטעים מלא נוגדי חימצון
מתכון כייפי של שני בן-צבי Ofood ע"פ עקרונות תזונת אומגה
לרוטב:
חומץ בלסמי: רבע כוס (למשקיענים: מומלץ לצמצם מעט את החומץ הבלסמי על אש נמוכה למשך 10 דקות, עד שהוא נהיה סמיך וריחני).
שמן זית: חצי כוס.
קורט מלח ופלפל.
שופכים מהרוטב על הסלט ואוכלים בהנאה.
טיפ: תוספת של כמה אגוזי פקאן או מלך יעשירו את הסלט בוויטמין E מהטבע.
הערה: ויטמין E הוא נוגד החמצון המגן על אומגה 3 בטבע. למי שלוקח כמות גדולה של אומגה 3 (מעל 5 כמוסות ביום) או שסובל ממחלות כרוניות, הפרעות קשב וכדומה או צורך תרופות או ממעט באכילת נוגדי חמצון אנו ממליצים להוסיף ויטמין E כתוסף תזונה מרוכז למניעת החמצון של האומגה 3.
קרא עוד על התפקיד של וויטמין E >
קרא המלצות שימוש באומגה 3 ובוויטמין E >
לסלט:
2 עגבניות: פורסים לרבעים
2 כדורי גבינת מוצרלה: בוצעים ביד
תפזורת נדיבה ובריאה של עלים ירוקים כמו: ארוגולה, חסה, עלי בזיליקום, עלי פטרוזילה, ועוד כאלה…
מסדרים את העגבניות והמוצרלה על המצע הרך של העלים ומעטרים בעלי בזיליקום ונענע.