מדוע לא לאכול סלמון
גידול סלמון בחוות מסוכן לבריאות האדם והסביבה
תקציר ותרגום למאמרו של דר` מרקולה– המוביל בעולם בנושא בריאות טבעית
09/07/13
מדינת נורבגיה פרסמה אזהרות בריאותיות נגד צריכת סלמון מחוות גידול (Farmed Salmon). לאחר שנים רבות של אזהרות חוזרות ונשנות מצד חוקרים ומדענים, סופסוף יצא משרד הבריאות הנורבגי באזהרה רשמית להגבלת הצריכה של סלמון הגדל בחוות גידול. ההמלצה הרשמית מתייחסת באופן מיוחד לנזק שבסלמון מחוות גידול עבור נשים בגיל הפוריות ונשים בהריון.
סלמון שגדל בחוות גידול ולא בטבע, יהיה אפור וחסר טעם כי חסרים לו המזון והמים שלהם הוא זקוק באופן טבעי. בכדי להפוך את הסלמון הגדל בחוות גידול למוצר בעל טעם ומראה מגרה, הדגים בחוות הגידול מוזנים בחומרים שונים שאינם תואמים את תזונתם הטבעית וגורמים להם לזיהומים ומחלות קשות המועברים ישירות לבני האדם שאוכלים את הסלמונים. הם ניזונים מתערובות מזון כגון תירס, גרעינים ועצמות בע"ח, ויטמינים מלאכותיים, אנטיביוטיקה ואף חומרי צבע (כמו במקרה של הסלמון) כדי לשוות להם מראה "טבעי" ומגרה. כמו כן, החוות עוברות "ניקוי" באמצעות חומרי הדברה כדי לסלק אצות. ואם לא די בכך, נמצא שדגים בגדלים בחוות גידול סובלים מרמות גבוהות במיוחד של רעלנים כגון דיאוקסין, כספית ועוד, משום שהם ניזונים מדגי חופש הניצודים בים וניתנים להם כמזון. הדגים החופשיים מורעלים משפכי התעשיה, וכאשר דגי החוות ניזונים מהם, הם למעשה מקבלים את הרעלים בצורה מרוכזת עוד יותר. כל התוספים והרעלים הללו, שאינם מתאימים לתזונת דגים, גורמים להם למחלות וזיהומים קשים ונשארים בגופם של הדגים. הזיהומים והרעלים גם יחד מועברים ישירות לבני האדם שאוכלים את הדגים.
אזהרה מיוחדת מופנית לנשים בגיל הפוריות (העשויות להרות) ולנשים בהריון- שכן רעלים אלו נשארים בגוף האישה ועוברים מגוף האם לעובר ופוגעים בבריאותו והתפתחותו.
אחרי כל זאת, כמעט מיותר לציין, שדגי חוות נמצאו כמכילים מחצית מכמות האומגה 3 שיש בדגים חופשיים.
לגידול בחוות גם השלכה סביבתית קשה שכן הזיהומים מצטברים בקרקעית הים והורגים את הסביבה הימית שהיא התשתית לכל מעגל החיים הימי והיבשתי, החל מצמחי הים ועד הדגה ומי שניזון ממנה. על כן, ממליץ ד"ר מרקולה להתרכז בקנייה מן התוצרת המקומית, ולבדוק איך ואיפה הדגים שאנו אוכלים גדלים ומיוצרים.
לכן יש יתרונות לשמן הדגים של אומגה 3 גליל :
מגיע מדגי ים חופשיים מן הים הדרומי של פרו, שהוא הנקי ביותר בנמצא כיום.
הדייג מתבצע תחת פיקוח בר-קיימא הדוק.
מיוצר במפעל בעל אחריות סביבתית.
מיוצר מדגים קטנים (סרדין, אנשובי ומקרל) שבהם ריכוז הרעלנים נמוך ביותר מעצם היותם בתחתית שרשרת הזמון.
מופק בשיטה של סינון מולקולרי שאינה משאירה שום סיכוי לרעלנים ומתכות כבדות להשאר בשמן.
כל אצווה של שמן דגים אומגה 3 גליל מלווה בתעודות בדיקה המוכיחות את נקיון השמן ואיכותו. ניתן לקבל אצלנו העתק של תעודת הבדיקה.
מופק בתהליך מונע התחמצנות ונשמר אצלנו באומגה 3 גליל בבית קירור- וכך אנו מקבלים חומצות שומן טריות.
מכיל יחסים אופטימליים בין חומצות השומן EPA:DHA 2:1 (לטובת EPA) כפי שמופיעים בדגים בצורה טבעית- וכך אנו מקבלים שמן יעיל ביותר לטיפול ושמירה על הבריאות.
להמלצות שימוש מותאמות אישית
להזמנה
6 מחשבות על “מדוע לא לאכול סלמון”
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.
איך נדע בקניה בארץ שדגי הסלמון
מנוברגיה הם לא מחוות הגידול
הנ״ל ?
לצערנו לא נוכל לדעת, אין חובה לסמן על מוצרי דגים בארץ האם הם מחוות או מדיג בים הפתוח. כמו כן אין חובה לבדוק את תכולת הרעלנים או תכולת האומגה 3 בהם 🙁
לצערי אני מניח שכל סלמון שאני קונה בארץ מנורבגיה הוא מחוות. אחרת מחירו היה גבוה מאד. מחיר סלמון פרא בארה"ב כפול ממחיר סלמון מחוות
גיא
האם סלמון מחברת בלדי הוא בסדר?
ככל הידוע לנו הסלמון שמשווק בארץ גדל בחוות. אם ידוע לך אחרת נשמח שתעדכני אותנו. איריס
לדעתי עדיף לצרוך את האוכל המכיל אומגה3 (סלומון הרינג,מקרל),ויטמינים c(גואיבה,גמבה,קיווי,)מאשר טבליות סולגר או אחרות של 500 מג וטימיןc,
מגנזיום(אגוז ברזיל,דלעת גרעיני,קשיי,)פירות ירקות .
אין לי ספק שהטבע מייצר חומרים יותר טובים לאדם מאשר האדם עצמו(כמו כן לדוגמא ידוע שקפסולות אומגה 3 למשל של סולגר 950מג מכילות את מקרל אנשובי(זאת אומרת מהדגים הללו אז מה עדיף)
שלום מנחם,
תמיד עדיף לקבל את רכיבי המזון מהמזון עצמו על הרכבו המלא.
זה נכון במקרה שהמזון הוא איכותי ואכן מכיל את הנוטריאנטים המקוריים שהוא אמור להכיל.
לכן במקרים מסוימים, כמו במקרה של אומגה 3, אנשים נעזרים בתוספי תזונה כדי להשלים את החסר במזון.
בברכה,
אור בן צבי