פורסם ב- כתיבת תגובה

האם אומגה 3 מגנה מסכרת?

מחקר חדש מגלה כי רמה גבוהה של חומצות שומן אומגה 3 רב-בלתי רוויות – סימן לצריכת דגים – מלווה בסיכון נמוך יותר ב-33% לפתח סוכרת. להלן הסבר של גיא- איך זה יכול להיות? לתרגום המחקר בפורטל דוקטורס, פברואר 2014 > למאמר המקורי > ההסבר לכך שאומגה 3 גבוהה מורידה את הסיכון לסכרת טמון בהשפעה של DHA על מעביר הגלוקוז בממברנת התא Glucose Transporter 4 הידוע בקיצור בשם GLUT4. העברת הגלוקוזה מהדם לתוך התאים מתבצעת דרך שער 4GLUT בהשפעת אינסולין. המושג תנגודת אינסולין או סכרת סוג 2 מבטא חוסר תגובה או חוסר פתיחה של 4GLUT לאינסולין. ידוע כי רגישותו של השער 4GLUT לאינסולין עולה ככל שרמת האומגה 3 בממברנות גבוה יותר. מכאן ברור מדוע עליה ברמת האומגה 3 בדם כלומר בגוף מורידה את הסיכון לסכרת סוג 2. ממצא נוסף אשר היה בדיון בשנים האחרונות הוא הצורך בתיסוף ויטמין E. סכרת סוג 2 במקרים רבים הינה חלק מהסינדרום המטבולי המלווה בעומס מחמצן גבוה במיוחד. במצב כזה כדי שהאומגה 3 תשרוד את המעבר בדם ותוטמע בתאים יש צורך בצריכת כמות גדולה במיוחד של ויטמין E. חולי סכרת סוג 2 שיצרכו אומגה 3 מדגים או משמן דגים ולא יצרכו כמות גדולה במיוחד של ויטמין E (מצמחים- שקדים אגוזים זרעים עלים ירוקים) או כתוסף תזונה לא יהנו משיפור ברגישות לאינסולין הצפוי. למאמרים נוספים בנושא סכרת >
כתיבת תגובה