פורסם ב- כתיבת תגובה

במסווה של גזר גמדי

IMG_3975 ממתכוני תזונת אומגה: שקית גזר גמדי 50 גרם חמאה חצי כוס מים חצי חבילת שמנת לבישול   להמיס את החמאה להוסיף את הגזר ואת המים לבשל את הגזר עד שקצת מתרכך להוסיף את השמנת ולטבל במלח ופלפל ניתן למעלה לפזר שמיר   נ.ב- הדוגמן בתמונה באופן עקרוני אינו תומך באכילת גזר בשל האינדקס הגליקמי הגבוה שלו, אך בצירוף רוטב שמנת וחמאה העומס הגליקמי מתמתן, וכך המנה הופכת לתואמת תזונת אומגה מן המעלה השניה (גם ככה זו לא מנה שלא אוכלים כל יום… אז מדי פעם חשוב להתפנק :)) וזו גם הזדמנת להסביר נושא חשוב נוסף: יש משמעות לסדר המנות בארוחה ולשילוב בין המנות. עדיף לאכול עמילן אחרי אכילה של שומן ובכך העומס הגליקמי יתמתן. למשל, מי שאוהב לפתוח את הארוחה דווקא בקינוח יעשה בחוכמה אם יתחיל בשוקולד מריר 70 אחוז ומעלה שהוא מנה שומנית בהחלט, ואחריו יעבור ליתר המנות בארוחה.  
כתיבת תגובה