אמת מטלטלת: השמנת יתר מאיימת להחליף את הרעב כדאגה מספר 1 מבחינת בריאות עולמית
ההערכה היא שבשנת 2030 יותר ממיליארד אנשים ברחבי העולם יכנסו לקטגוריה של השמנת יתר (אוביזם). כיום, השמנת יתר היא נחלתם של בערך 100 מיליון ברחבי הכדור. מעניין שבשנות החמישים רוב המזון נאכל טרי והגיע מגידול מקומי, ואילו כיום רוב המזון הוא מעובד מאוד, מלא בסוכר, שמנים מעובדים מזיקים ותוספים כימיים.
ביחד עם העלייה המוגזמת במשקל הגוף מגיעות בעיות בריאות קשות כגון סכרת סוג 2, יתר לחץ דם, בעיות שומן, מחלות לב, מחלת כבד, שחלות פוליציסטיות, סרטן על סוגיו, אלצהיימר.
מאת דר' מרקולה | תקציר ותרגום ע"י אומגה 3 גליל | למאמר המלא באתר mercola.com
בשנות החמישים מספר האנשים הרעבים על פני כדור הארץ הוערך כ 700 מיליון. כיום, השמנת יתר היא נחלתם של בערך 100 מיליון ברחבי הכדור, בעיקר במדינות עשירות, וההערכה היא שבשנת 2030 יותר ממיליארד אנשים ברחבי העולם יכנסו לקטגוריה של השמנת יתר (אוביזם).
עליה דרמטית נרשמת במקרי השמנת יתר אצל ילדים, וזאת במקביל לעובדה שילדים ברחבי העולם גדלים על מזון מעובד כמו פיצה, צ'יפס, המבורגר תעשייתי וממתקים.
יש לומר, אכילת מזון מעובד מזיקה לבריאותנו (ילדים ומבוגרים כאחד) בדיוק כמו עישון או אלכוהוליזם. בקנדה למשל נמצא כי מבחינה מספרית השמנת יתר מזיקה לבריאות הציבור יותר מאשר עישון.
שתי ההמלצות התזונתיות הראשונות שעליהן כדאי להקפיד על מנת להימנע מהשמנת יתר והמחלות הנלוות לה:
הגבלה מחמירה על צריכת פחמימות (סוכר, פרוקטוז ודגנים).
הגברת צריכת שומנים בריאים.
המלצות בריאות נוספות של דר' מרקולה קראו במאמר המלא, או השתמשו בהמלצות ממאמר אחר שכבר תרגמנו בעבר, למשל במאמר תזונת פליאו לעומת תזונת אומגה.