פורסם ב- 3 תגובות

אודות ויטמין E שלנו

ויטמין E הינו ויטמין נוגד חימצון אשר מומלץ כתוסף משלים לאומגה 3 ומגן עליה מפני חימצון בתוך הגוף. ויטמין E מבטיח את הגעתן של חומצות השומן החיוניות של אומגה 3 אל רקמות היעד באיברי הגוף השונים כגון מערכת העצבים, המוח ויתר תאי הגוף. המוצר מורכב מתערובת טוקופרולים טבעיים המחקה את הצורה שבה מופיע ויטמין E בצמחים. המוצר שלנו נשמר בקירור למניעת חימצון ושמירה על טריותו לאורך זמן. המוצר מכיל: כמוסות של ויטמין E טבעי | 400 יב"ל בכמוסה | 80 כמוסות בצנצנת | 110 ש"ח לצנצנת | להזמנת המוצר לחץ כאן [accordion id="מפרט המוצר והרכב פונקציונאלי" ] [accordion-group parent="1" title="מפרט המוצר והרכב פונקציונאלי"] הויטמין E שאנו מספקים הינו תערובת טוקופרולים טבעיים, שאנו מעדיפים על פני די-אלפא-טוקופרול-אצטט, שהיא הנגזרת הסינטטית. הנגזרת הסינטטית קצת יותר זולה ליחידת חומר פעיל, אבל מומחים טוענים שהתערובת הטבעית טובה יותר משום שהיא מחקה את הצורה שבה מופיע ויטמין E בצמחים בטבע. ויטמין E הינו מסיס שומן ויעדיו העיקריים הן רקמות שומניות ומעטפת התאים השומנית. ויטמין E נאגר בגוף ברקמת השומן האדיפוזית (השומן התת עורי). מסיבה זו עדיף לצרוך ויטמין E שומני. פתח את המפרט הטכני של ויטמין E>> vitE400tavit לחץ על התמונה להגדלת תוית המוצר [/accordion-group] [/accordion] [accordion id="מהו ויטמין E?" ] [accordion-group parent="2" title="מהו ויטמין E?"] ויטמין E הינו נוגד חימצון המגן על רקמות שומניות בפני חימצון. כמו כן הוא שומר על שומנים הנישאים בזרם הדם נגד חימצון. בין הרכיבים השומניים המצויים בדם ניתן למנות את הכולסטרול המופיע כLDL ו HDL, טריגליצרידים וחומצות שומן בלתי רוויות אומגה 3 ואומגה 6. הגנה על ה-LDL בפני חמצון מצמצמת את הסיכון למחלות לב. הגנה על אומגה 3 בפני חימצון מבטיחה את הגעת חומצות השומן החיוניות הללו, EPA ו DHA לרקמות היעד באיברי הגוף השונים כמו מערכת העצבים, המוח ויתר תאי הגוף. בטבע קיימים מספר סוגי טוקופרולים כאשר החשובים ביותר הם α (אלפא), β (בטא), γ (גמא), δ (דלתא). האלפא טוקופרול הינו החשוב ביותר להגנה על חומצות השומן בדם כאשר יתר הטוקופרולים בעלי חשיבות ברקמות אחרות. בצמחים שהם המקור לויטמין E יש תמיד תערובת של טוקופרולים בעוד שויטמין E סינטטי מכיל רק נגזרת מסוימת הנקראת די אלפא טוקופרול אצטט. ויטמין E בצמחים מופיע כנוזל שומני או במילים אחרות כשמן. [/accordion-group] [/accordion] [accordion id="כיצד מודדים יחידות של ויטמין E?" ] [accordion-group parent="3" title="כיצד מודדים יחידות של ויטמין E?"] מכיוון שויטמין E מופיע בטבע ובתוספי תזונה הן כויטמין E טבעי והן כויטמין E סינטטי, ומכיוון שההרכב המדויק של הטוקופרולים השונים קובע את יעילות מניעת החימצון, נקבע מדד בין לאומי הנקרא יחידה-בין-לאומית או בקיצור יב"ל (באנגלית Intenational-Unit או בקיצור IU). מדד היב"ל מנרמל את פוטנציאל מניעת החימצון ומאפשר השוואה בין סוגים שונים של ויטמין E. כך בעוד שמיליגרם אחד של ויטמין E מסוג אחד יהיה בעל פוטנציאל שונה מממיליגרם אחד של ויטמין E מסוג אחר, הרי שיב"ל של ויטמין E מסוג אחד תהיה בעלת פוטנציאל זהה ליב"ל של ויטמין E מסוג אחר. [/accordion-group] [/accordion] [accordion id="האם יש לשמור ויטמין E בקירור?" ] [accordion-group parent="4" title="האם יש לשמור ויטמין E בקירור?"] ויטמין E סובל מחימצון ולכן יש יתרון בשמירה שלו באותם תנאים כמו שמן דגים, כלומר בקרור, והוא נשמר אצלנו באותם מקררים כמו שמן הדגים. מאותה סיבה ויטמין E בקפסולות ג`לטין יחזיק מעמד במשך זמן ארוך יותר מאשר ויטמין E בנוזל. [/accordion-group] [/accordion] [accordion id="מדוע החלטנו להוסיף ויטמין E לסל המוצרים שלנו?" ] [accordion-group parent="5" title="מדוע החלטנו להוסיף ויטמין E לסל המוצרים שלנו?"] חומצות שומן מסוג אומגה 3 נוטות להתחמצן בקלות במעיים ובדם. החימצון של חומצות שומן אלו מונע את השפעתן החיובית במעטפות התאים של הגוף. על מנת למנוע את חמצונן יש צורך בנוכחות של אנטיאוקסידנט (נוגד חימצון בעברית). עבור אדם בריא, על פי רוב צריכה מרובה של ירקות מגוונים ופירות מספקת מספיק ויטמין E ו C על מנת להגן על האומגה 3 מפני חימצון. למי שלא צורך כמות גדולה יומית של ירקות ופירות מומלץ לתסף ויטמין E על מנת להגן על האומגה 3 שבמזונו מפני חימצון. חשוב לדעת- חומצות שומן מסוג אומגה 3 המתחמצנות בדם אינן מזיקות, הגוף ינצל אותן לצורך יצור אנרגיה. אולם, החימצון שלהן מונע את התועלת המצופה בשבילה נטלנו אותן. לכן חשוב שהעומס המחמצן בדם יהיה נמוך אם ברצוננו לקבל את התועלת המרבית מאומגה 3. [/accordion-group] [/accordion] [accordion id="באילו מצבים מומלץ במיוחד לתסף ויטמין E?" ] [accordion-group parent="6" title="באילו מצבים מומלץ במיוחד לתסף ויטמין E?"] בצריכה מוגברת של אומגה 3: בצריכה של מעל 3 גרם ביום של אומגה 3 (5 קפסולות). תזונה דלת ירקות: ילדים ומבוגרים אשר תזונתם אינה מכילה די ירקות או מקורות אחרים לנוגדי חמצון, וזאת ביחוד אם הם צורכים תוספי אומגה 3. נשים אחרי גיל המעבר: נשים בגיל זה נוטות לעומס מחמצן גבוה יותר ולכן מומלץ שייקחו 800 עד 1200 יב"ל כתלות בתזונה הכללית שלהן ובכמות האומגה. צריכת תרופות: צריכת תרופות בכלל וביחוד תרופות פסיכיאטריות מעלה מאד את העומס המחמצן. במקרה כזה מומלץ לתסף ויטמין E גם ללא קשר לצריכת אומגה 3 ובמידה וצורכים אומגה 3 להגדיל את מינון ה E בהתאם. מחלות דלקת כרונית: כגון סכרת, דלקת עורקים ("מחלת לב"), סרטן, מחלות אוטואימוניות כמו דלקת פרקים בכולם נמצא מחקרית שיש עומס מחמצן גבוה. מחקרים הראו שנטילת שמן דגים במצבים אלו לא מועילה אם היא אינה מלווה בנטילה של מונעי חימצון בכמות משמעותית. מונע החימצון העיקרי במקרים אלו הינו ויטמין E. ויטמין C הינו קואנזים לויטמין E המגביר את יעילותו (על ידי כך שהוא ממחזר ויטמין E משומש), ולכן מומלץ מדי יום לצרוך גם ירקות או פירות המכילים ויטמין C. האם מומלץ גם לך לתסף ויטמין E? קרא את המלצות השימוש >> [/accordion-group] [/accordion] [accordion id="שימוש בויטמין E למניעת נזקי שמש" ] [accordion-group parent="7" title="שימוש בויטמין E למניעת נזקי שמש"] ויטמין E הינו יעיל ביותר במניעת הזנק של קרינת שמש וכוויות עור. אם נחשפתם לשמש ונכוויתם מרחו ויטמין E על העור מוקדם ככל האפשר לאחר שיצאתם מאור השמש. ניתן לנקב קפסולה ולסחוט את התוכן ולמרוח אותו על העור. אין להשתמש בויטמין E בעת החשיפה לשמש מכיוון שהוא יתחמצן ויהרס על ידי קרינת ה UV. שימוש לאחר החשיפה לשמש ימנע את האודם, את תחושת השריפה ואת קילוף העור במידה ויושם זמן קצר מספיק (עד שעה שעתיים) לאחר החשיפה לשמש. הפטנט הזה נבדק במשפחתנו כבר שנים ונמצא מועיל! [/accordion-group] [/accordion]

3 מחשבות על “אודות ויטמין E שלנו

  1. […] מסיסות בשומן הכוללות טוקופרולים וטוקוטריאנולים, כאשר ויטמין E די-אלפא-טוקופרול הוא הצורה הפעילה ביותר מבחינה ביולוגית. תפקידו […]

  2. […] מסיסות בשומן הכוללות טוקופרולים וטוקוטריאנולים, כאשר ויטמין E די-אלפא-טוקופרול הוא הצורה הפעילה ביותר מבחינה ביולוגית. תפקידו […]

  3. […] מסיסות בשומן הכוללות טוקופרולים וטוקוטריאנולים, כאשר ויטמין E מסוג די-אלפא-טוקופרול הוא הצורה הפעילה ביותר מבחינה ביולוגית כנוגד חימצון. […]

כתיבת תגובה